Egy (elég) gáz maszk

  •  

Legelső rendelésem Kínából airsoft témában. A. kérte, hogy rendeljek neki maszkot, nagyon jól hangzott, hogy van benne egy ventilátor, ami nem engedi, hogy bepárásodjon, jól néz ki, stb. Hát ebből nem sok minden jött be.

Egész pofásnak tűnik. (Forrás: aliexpress)


Itt megvásárolható
Alternatív keresőszavak: airsoft gas mask, gas mask with fan

20 nap alatt megérkezett, gyorsan ki is próbáltam, de nagy csalódás volt. Maga a gázálarc anyaga nem olyan rossz, de a pozitívumok itt nagyjából ki is merültek. Raktam a ventilátorba elemet, ami egyébként a szűrőben kapott helyet és az orr résznél lévő gumiba fújja a levegőt, ami a szem előtti plexire vezeti azt. Elméletben. Gyakorlatban a gumi az istenért sem akart a helyén maradni, megpróbáltam beleragasztani, de ha bal oldalon jól állt, a jobb oldalon biztos kijött a neki szánt peremből. A végére egy jó 10 deka kétkomponensű ragasztóval sikerült a helyére erőszakolni. Közben kiderült, hogy a ventilátor kontakt hibás, vagy bekapcsol vagy nem. Ahogy kedve tartja. A plexi hétszentség, hogy nem polikarbonátból volt, tuti nem bírt volna ki egy közvetlen találatot sem.

Arról nem is beszélve, hogy nem túl könnyű úgy célozni a fegyverrel (amin ekkor még csak iron sight volt), hogy egy bazi nagy műanyag lóg az arcodon és folyton beleütközik a fegyverbe. Gyorsan vissza is kértem az árát, amit egy videóval megtámogatva, vissza is kaptam.

A. lemondott róla, én meg fogtam és darabjaira szedtem és tákoltam belőle egy némiképp használhatót. A plexiket egyből kihajítottam belőle, és fémrácsot raktam a helyükre, amit (most figyelj!) egy tolltartó pohárból készítettem! A rettentő kényelmetlen és nem praktikus gumi orr részt (a 10 deka ragasztóval együtt) kivágtam a p-be. Ragasztottam bele kemény szivacsból távtartókat, hogy ne a műanyag feküdjön az arcomra. A ventilátort is kiszedtem, értelme úgysem volt. Jelenleg így néz ki, ha valaki olyan jön velünk, akinek nincs semmije, használhatja.

Ez lett belőle. Elég hardcore.