Még egy maszk

  •  

A mai napig nem tudok megbarátkozni a védőszemüvegekkel. Ha leállsz egy fél percre, már párásodik is. Erre mondják, hogy akkor mozogni kell, de nem lehet/kell mindig rohanni, ez nem COD. Rendeltem hát egy teljes arcos maszkot, amin háló védi a szemet.

Félelmetes. Ja, nem.
(Forrás: aliexpress)


Itt megvásárolható
Alternatív keresőszavak: airsoft mask, skull mask

40 nap alatt érkezett meg, ami elég hosszú idő, de a vicces az, hogy egy haverom, akinek használt játék kereskedése van a rendelés után egy pár nappal felhívott, hogy van egy ilyenjük, kell-e? Kellett.

A belsejében van két szivacsból készült távtartó, ami a homlok és az orr részhez kerül. A rácson tökéletesen át lehet látni, de valahogy csak nem az igazi. Ha szemből süt a nap, a sok kis lyukon valahogy furcsán jön át a fény és nem látsz rendesen. Sötétben szintén gátol egy kicsit a látásban. Én összességében még mindig jobbnak gondolom, mint hogy párásodjon a szemüveg, de tény, hogy egy jó szemüvegből, ha nincs bepárásodva sokkal jobban látsz és kényelmesebb is.

Sokaknak az a baja a ráccsal, hogy ha eltalálnak, a BB széttörhet és a szilánkjai bemehetnek a lyukakon. Ez velem eddig soha nem fordult elő és igazából kétlem, hogy ezeken a lyukakon át tudna menni a BB szilánkja. A maszkként használt rács (mesh) az más téma, ott simán elképzelhető, de szerintem ott se mindennapos.
Ami ellene szól, hogy nem túl jó célozni maszkkal az arcodon. Egyszerűen útban van, amikor ráhajtod a fejed a fegyverre. A levegővételt is akadályozza némileg, főleg, ha nyomja az orrodat. Valamint a kilehelt pára belül csapódik le és egy idő után elég zavaró lehet.

Összességében szívesen ajánlanám, mert szerintem simán megéri az árát. Főleg, ha kezdő vagy és még nem akarod minden pénzedet beleölni a dologba, ez egy használható és biztonságos védőeszköz.