Egy piros pötty

  •  

Mivel A. haverommal kb. 20 éve PlayStation-özünk és végignyomtuk az összes jobb FPS játékot az első fegyver “tuningunk” egy red dot volt. Az igazság az, hogy akkora különbség van az iron sight és a red dot között, mint az a játékokban is van. Egy egészen más szintre lépsz vele. Szerintem.

Minden adnak hozzá. Kivéve elemet.
(Forrás: aliexpress)

Itt megvásárolható
Alternatív keresőszavak: red dot, holographic sight

15 nap alatt ért ide, ami nagyon gyors. Amire fel kell készülni, hogy elemet nem adnak hozzá, mert azokra más szállítási szabályok vonatkoznak. Ez a fajta CR2032-essel működik, de vannak olyanok, amikbe LR44 típusú kell. Ha gyorsan és olcsón akartok szerezni elemet, menjetek be egy kínai boltba, ott pár száz forint. Órásnál, kulcsmásolónál kb. egy ezres darabja. Én miután először hagytam két hétig bekapcsolva a táskában és lemerült, rendeltem Kínából (linkek feljebb).

Felszerelni kb. 2 perc az egész. Felrakod a sínre, meghúzod a csavarokat a hozzá kapott imbuszkulccsal és kész. A fegyveren – az okosok szerint – kb. a tár vonalában kell elhelyezni, de szerintem ez saját preferencia kérdése. Próbáld ki, hogy neked kényelmes-e, (maszkban vagy szemüvegben, elvégre mindig így fogod használni!) ha nem, rakd át oda, ahol jó. A tekerhető kapcsoló alatt van az elemtartó, oda a megfelelő polaritással behelyezed az elemet, visszatekered és már működik is. Négyféle célt lehet vetíteni az üvegre: pontot, keresztet, kört és kört kereszttel. Egy ideig próbálgattam, de szerintem a pont a legjobb. Nem vesz el semmit a látómeződből, de pontosan tudod, hogy hova fogsz lőni. Két színben lehet választani ezek közül: zöldben és pirosban, ezeket 5 erősségi fokozatban lehet állítani a tekerővel. Nekem zárt helyen a zöld, nyílt terepen a piros vált be, de szerintem ezt is embere válogatja.

A belövéshez kerestem egy oszlopot, ahhoz támasztottam a fegyvert és egy sötét háttéren kinéztem egy pontot, addig próbálkoztam, amíg pontosan el nem találtam, majd a kisebb imbuszkulccsal, addig állítgattam, amíg a kis piros pötty is oda mutatott. Közben a fegyvernek illik egy helyben maradni. Ezt egy pár perc alatt le lehet zavarni, utána lehet emberre is vadászni. Nyilván a pontosság pár centit fog változni mindig, a távolság függvényében, de egy emberalaknál az nem igen számít. Halál pontos headshot-okra úgyse lesz időd. Az marad az FPS játékokban. Nem azt mondom, hogy nem lehet fejlövést elérni, hanem azt, hogy ha eszed van mellalakra célzol.

Nagyon fontos, sokan nem is tudják, hogy ezeket az irányzékokat KÉT szemmel kell nézni! Tehát nem csukod be az egyik szemedet és nézed az irányzékot, mint egy távcsővel csinálnád! A célt nézed és “közbeiktatod” a red dot-ot a fegyverrel. Ha nem az irányzék közepén van a pont, az se baj, ha a célon látod a pöttyöt, akkor oda fog lőni a fegyver.
Ha valakit érdekel még a téma, a “parallax kompenzáció“-ra rákeresve talál leírásokat a neten.

Amit szerintem mindenképp ajánlatos hozzá, az egy védő plexi elé. Láttam egy napos red dot-ot a kukában landolni. Szomorú látvány. Ehhez a fajtához a fel/lehajtható típus a megfelelő. Itt találhatsz róla leírást.

Egy kicsit előrébb raknám így utólag.