A red dot védelmére

  •  

Mint azt a red dotos cikkben is írtam, nagyon szomorú látvány egy egy napos red dotot a kukában látni. Ezt hivatott megelőzni ez az olcsó, de roppant hasznos kis eszköz.
Elsőre nem merült fel, hogy kell valami védelem a fegyverre is. Minek? Annak úgyse lehet baja, nem? Hát a fegyvernek nem, de a red dot üvegének nagyon is. Egy 10-15 méterről bekapott lövés olyan simán széttöri az üveget, mint a sicc. Ezt egy vadi új irányzékon kellett megtapasztalni. Egyből rendeltem is kettőt.

Sárga és víztiszta plexi jár hozzá.
Forrás: aliexpress

Itt megvásárolható
Alternatív keresőszavak: hunting lens protector, red dot cover

19 nap alatt ért ide, szerintem érdemes egyszerre rendelni az optikával, az kicsit hamarabb fog ideérni, de bírd ki, hogy addig nem mész játékra, amíg ez nem jött meg.

Maga a cucc halál egyszerű. Egy gyorscsavaros (tehát nem kell imbusz kulccsal idétlenkedni) sínre szerelhető, le- és felhajtható kis plexi az egész, amit az irányzék elé szerelhetsz és nem kell aggódnod, hogy oda lesz a drága “célzókád”. 😀
Maga a plexi az sajnos tényleg plexi, tehát nem polykarbonát (amiről később még írok). Ez azt jelenti, hogy ezt is el tudják lőni, de nyilván utána már nem lesz annyi energiája a lövedéknek, hogy az gondot okozzon az üvegen is. A jó hír az, hogy adnak hozzá egyet tartalékba és ha van a környékeden dekor üzlet, ahol foglalkoznak lézergravírozással, pár száz forintért vágathatsz magadnak egy marékkal és gyorsan kicserélheted, ha eltört. Ide kattintva letöltheted a vektoros fájlt, ami alapján megcsinálják neked. A csere fél perc, két imbusz csavar tartja, kilazítod, behelyezed az újat, megszorítod, kész.

A fel és lehajtható részének annyi szerepe van, hogy ha berakod a fegyvert a táskába talán egy kicsit kevésbé hajlamos beleakadni mindenbe, de igazából csak bosszantó, mert volt, hogy csata közben vettem észre, hogy le van hajtva, de szerencsére nem lett baj.

Ha nem távcsőszerű red dot-od van, mindenképp fektess be rá, hidd el visszahozza az árát már az első játék alatt.