Taktikátlan mellény

  •  

Miután két hónapig játszós és civil ruhákban kúsztam-másztam és tudtam, hogy ezt azért most már rendszeresen fogom csinálni rájöttem, hogy jó is lenne kinézni valahogy. Az se lenne hátrány, ha hasznos is lenne.


Itt megvásárolható
Alternatív keresőszavak: military vest, hunting vest.

A képen látható mellényt már nem lehet kapni, de mint később ki fog derülni, ez nem is akkora baj. A linkbe egy hasonló mellényt raktam, de rengeteg féle van, válassz olyat, ami számodra a legmegfelelőbbnek tűnik.

35 nap alatt jött meg, ami extra lassú ebben az árkategóriában. Amikor kibontottam már láttam, hogy nem leszünk jóban az eladóval. Folyt a víz a csomagból, az egész mellény egyadta víz volt, a nyak résznél lévő szivacsos gallérból úgy kellett kifacsarni a vizet, két napig száradt az erkélyen. A patentok egy része fémből van, de nem rozsdamentes acélból, szóval már rozsdásak is voltak és az el is színezte a környékét. Nem volt valami üdítő látvány.

Kaptam hozzá frankó SWAT feliratot.

Miután kidühöngtem magam, kértem részleges visszatérítést (amit később meg is kaptam) és megszáradt a mellény, megcsiszolgattam a rozsdás részeket, fel is tudtam próbálni, jött az első meglepetés. Hát a fenti képen egy kínain van a mellény. Akik ugye jóval alacsonyabbak nálunk, valamint én se egy pehelysúlyú gyerek vagyok, ezért kb. a hasam közepéig ért a mellény. Igazából ezen egy idő után túltettem magam. A patentok véletlenszerűen vagy fémből vagy műanyagból vannak, jelenleg kb. 3 használható még a nyolcból. A hát alsó részén lévő két zseb totál használhatatlan. Mit raksz oda és hogy veszed ki? A négy kicsi zseb jól hangzik, de alul-oldalt lyukasak és kihullanak belőle a dolgok, de egy gyorstöltő már nem fér bele, szóval dísz az egész. A mellette lévő nagy zsebbe belefér egy G36 tár, az hasznos volt. A jobb oldali kisebb zsebekbe találatjelző kendőt bele lehet gyömöszölni, meg egy pisztolytárat, de ennyi. A jobb felső zseb nem esik igazán kézre és nincs olyan cucc, ami oda passzolna, az kihasználatlan maradt. Felette látszik, hogy van valami műbőr-szerű dolog, az mára teljesen lefoszlott. A szivacsos gallér kifakult, most világosbarna. Lehet ez a víz miatt van, de ezért ennek nem ilyennek kellene lennie. Oldalt vannak “állítható” pántok, amivel a körméretet lehetne állítani, de csak sima hurkokon megy át a pánt, szóval nem fogja meg igazán.

Hogy azért írjak valami pozitívumot is. Van egy zseb, ami tépőzárral csatlakoztatható ahol van hozzá hely, abba a rádiót bele lehet rakni. A cipzár tökéletesen működik, nem akad, nem tört el. Adtak hozzá, előre és hátulra is egy-egy SWAT feliratú tépőzáras felvarrót, ami egész menőn nézett kis szerintem. Összességében lehet sokkal rosszabb képet festettem róla, mint amilyen, de sajnos nincs meg neki az a haszna, ami mondjuk egy molle rendszerű mellénynek van, hogy tényleg magadra aggathatod azokat a dolgokat, amikre szükséged lehet.